Bal-a-vis-x

Bal-A-Vis-X staat voor BALance - Auditory – VISion – eXercises.
Het is een van oorsprong Amerikaans programma waarmee je je coördinatie (balance), gehoor (auditory) en zicht (vision) met behulp van zandzakjes en (jongleer)balletjes stimuleert en verbetert via het doen van verschillende oefeningen. Er zijn wel 300 verschillende oefeningen, die variëren in moeilijkheid.

De ritmische oefeningen zijn er op gericht om je fysiek, sociaal, emotioneel en cognitief beter te ontwikkelen. Ze zorgen voor meer focus en betere concentratie.

Hoe werkt het?
Door gebruik te maken van zowel je rechter- als linkerhand, worden beide hersenhelften gestimuleerd en leren je hersenen goed samenwerken. Daarnaast moeten ook je handen, voeten, ogen en oren goed samenwerken. Door het ritme en tempo kom je in een flow, waarbij je je focus moet houden en tegelijkertijd ontspant.

We beginnen makkelijk zodat het kind kan groeien en voelt dat hij/zij het kan. Door rustig op te bouwen, door soms een stapje terug te doen als het even niet lukt en te blijven oefenen, leer je vol te houden en ben je super trots als het lukt! Hiermee wordt dus je doorzettingsvermogen geoefend en je zelfvertrouwen vergroot.

Waar zorgt Bal-a-vis-x voor?
- meer focus
- betere fysieke coördinatie
- betere balans
- betere schoolprestaties
- meer zelfvertrouwen
- beter geheugen
- verbeterd gedrag
- verminderde angst / perfectionisme
- verminderde impulsiviteit / hyperactiviteit

Bal-a-vis-x is een mooie aanvulling op de andere methodes die we aanbieden. Naast de oefeningen die we met het hoofd doen, zorgt bal-a-vis-x voor de fysieke beweging en is het een hele mooie en goede warming-up voor de hersenen.

Voor meer informatie zie de Amerikaanse website Bal-a-vis-x. Je kunt er ook verschillende filmpjes met oefeningen bekijken.